Foto: Christian Traets

Twee adressen in Wouw werden afgelopen bezocht door het inbrekersgilde. Op een van die adressen stond een 87-jarige bewoonster oog in oog met twee inbrekers.

Rond 22.00 uur hoorde de 87-jarige bewoonster van de Venpoorten in Wouw gestommel bij de voordeur. De vrouw, die zelf net naar bed was gegaan, ging daarom poolshoogte nemen. Tot haar grote schik zag ze twee schimmen in de gang van haar woning staan. Die gingen er bij het zien van de vrouw direct vandoor. Later bleek niet alleen de bejaarde vrouw slachtoffer te zijn geweest van inbraak. Ook op een adres aan de Nieuwstraat was ingebroken. In beide gevallen werd de cilinder uit de voordeur gebroken.

In de omgeving van de inbraken trof de politie kort na de melding een verdachte aan. Deze man (35), zonder vaste woon of verblijf plaats, kon geen goede reden opgeven voor zijn aanwezigheid. Ook werd bij zijn fouillering drugs aangetroffen. Daarom werd hij aangehouden. Onderzocht wordt of hij ook daadwerkelijk iets met de inbraken van doen heeft.

Advertentie