Drugspand gesloten
Foto ter illustratie: Christian Traets

WOUW – De eigenaar van een bedrijfspand aan de Hofstraat in Wouw mag zijn pand het komende half jaar niet gebruiken. Burgemeester Jacques Niederer sluit de loods met ingang van 13 juni 2019 nadat er recent een hennepkwekerij werd aangetroffen. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsactiviteiten vanuit dit bedrijfspand. De sluiting gaat in op 13 juni 2019 en duurt tot 13 december 2019. De eigenaar is hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Inval drugssquad

Op 7 mei 2019 viel de drugssquad het bedrijfspand binnen voor een doorzoeking. De drugssquad is een snel opererend interventieteam dat is samengesteld uit politiemensen en de buitengewoon opsporings-ambtenaren (boa’s) van de gemeente Roosendaal. Tijdens de actie werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, verdeeld over drie ruimtes. Er stonden 134 hennepplanten. Ook is er 12 kilogram gedroogde hennep in beslag genomen.

Criminaliteit
Burgemeester Jacques Niederer reageert: “Een hennepplantage is nooit onschuldig. Er gaat veel crimineel geld in om. Vaak legt men onbetrouwbare elektrische installaties aan. Zo was er ook hier sprake van fraude en werd er buiten de meter om stroom afgetapt. Meestal is dat niet zonder gevaar voor de omgeving. Door te sluiten halen we het pand ook uit het criminele circuit.” Verder waarschuwt burgemeester Niederer ook de verhuurders van vastgoed, dat helaas niet alle huurders te goeder trouw zijn. “Goede screening van nieuwe huurders en een regelmatige controle van verhuurde panden kunnen voorkomen dat woningen en bedrijfsruimten voor criminele activiteiten gebruikt worden”

Advertentie
Vorig artikelAuto gecrasht na tanken zonder betalen
Volgend artikelWeer drugspand in Roosendaal voor een half jaar gesloten