Afgelopen nacht is nabij een maïsveld in Zegge een 17-jarige jongen uit Sint Willebrord aangehouden voor het stelen van een bestelauto.

Surveillanten zien tijdens hun dienst een bestelauto in Roosendaal rijden waarvan bekend is dat deze in Zegge gestolen is en gaan achter het voertuig aan. Hoewel voor de bestuurder en de bijrijder goed duidelijk is dat de politie hen tot stoppen maant, geven zij geen respons aan dit teken en rijden door richting Zegge. Diverse pogingen van de agenten om de bestelbus klem te rijden mislukken omdat de bestuurder dit weet te voorkomen door zigzaggende over de weg te rijden.

Met de politie op hun hielen rijden de verdachten diverse rondjes door Zegge om vervolgens in de doodlopende Schoolstraat tot stilstand te komen. Twee jongens stappen vliegensvlug het voertuig uit en rennen een naast de weg gelegen maisveld in. Met alle eenheden die ter plaatse zijn, diverse politiehonden en een politiehelikopter met een warmtebeeldcamera wordt het maïsveld omsingeld. Na enige tijd kan één van de verdachten worden aangehouden. Hij is een bekende van de politie. De tweede verdachte is tot nu toe nog voortvluchtig.

Advertentie