Politie
Foto: Christian Traets

Tijdens een verkeerscontrole op de A58 bij de Wouwse Tol is een auto vol growshopmateriaal in beslag genomen. De 27-jarige bestuurder uit Arkel is aangehouden.

De auto werd op donderdag 9 april rond 12.30 uur aan de kant gezet. Daarbij is de laadruimte gecontroleerd. In de laadruimte stonden materialen die gebruikt kunnen worden bij het inrichten van een hennepkwekerij. De bestuurder is daarop aangehouden. Het voertuig en de materialen zijn in beslag genomen. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

Wet strafbaarheidstelling voorbereidingshandelingen hennepteelt
Vanaf 1 maart 2015 is de Wet voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt (growshops en andere facilitators) in werking getreden. De wet maakt via een wijziging in de Opiumwet alle handelingen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om growshops of de handel in kant-en-klaar ingerichte kasten voor illegale hennepteelt. Maar het kan in specifieke gevallen ook gaan om facilitators als transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren en elektriciens, die illegale elektrische installaties aanleggen.

Advertentie