De politie heeft afgelopen weekend in het kader van het Donkere Dagen Offensief controles gehouden op het eiland Tholen en in Wouw.

Boetes en gevangenisstraf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in ieder dorp gecontroleerd. Het publiek reageerde positief op de actie die gericht was tegen woninginbraken, overvallen en straatroof. Twee openstaande boetes zijn geïnd en een persoon is aangehouden voor een openstaande gevangenisstraf.

Wieldoppen
Zaterdagnacht vond in Wouw een controle plaats. Een oplettende bewoner hoorde rond 00:45 uur een alarm afgaan in Moerstraten. Toen hij naar buiten keek zag hij iemand wegrennen en in een auto stappen. De surveillerende agenten gingen direct na de melding op zoek naar de auto en kon korte tijd later drie inwoners van Wouw (18, 18, 16 jaar) en een 22-jarige inwoonster van Roosendaal aanhouden aan de Markeizenstraat in Wouw. Het viertal wordt verdacht van diefstal aan de Gareelweg in Moerstraten. In hun auto lagen verkeersborden en vier siervelgen voor een auto. De goederen zijn afkomstig van diefstal.

Onraad? Bel 112
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.
De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt. U kunt het volgende slachtoffer zijn. Zeker wanneer er onlangs in u buurt is ingebroken, is deze kans vele malen groter.

Advertentie