Foto: Christian Traets

De politie hield zaterdagavond 30 augustus 2014 een verkeerscontrole op de Van Beethovenlaan. Agenten zagen twee automobilisten op laatste moment de controleplaats ontwijken. Er werden 4 mannen aangehouden.

Rond 21.30 uur reed een auto met hoge snelheid naar de snelweg in de richting van Bergen op Zoom. De bestuurder negeerden een stopteken en kon op de Antwerpseweg worden gestopt. Agenten roken een sterke hennepgeur in de auto. De drie inzittenden (25, 24 en 28 jaar) uit Bergen op Zoom werden aangehouden. In de achterbak lagen restanten van hennepplanten. De 25-jarige bestuurder bleek een ongeldig rijbewijs te hebben. Hij had een bedrag van 4260 euro op zak en had nog openstaande vonnissen voor 1221 euro.  De auto werd buiten gebruik gesteld. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Een agent zag rond 21.55 uur dat een automobilist op de kruising plots van richting veranderde en vermoedde dat deze de verkeerscontrole wilde vermijden. De bestuurder werd gevolgd en op de Antoniusstede gestopt. De 35-jarige man uit Brussel had hennep bij zich en 4100 euro contant geld. De drugs en het geld werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden voor drugsbezit en witwassen en overgebracht naar een politiecel voor verder onderzoek.

Advertentie