Een 42-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagavond aangehouden door medewerkers van het arrestatieteam (AT) van de politie. De Bergenaar wordt er van verdacht een 28-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld na een verkeersruzie.

De AT-ers waren rond 21:15 uur bezig met een oefening op de parkeerplaats bij het tankstation aan de Wouwse Tol langs de A58. Zij zagen twee auto’s het parkeerterrein op komen rijden. Uit de ene auto stapte een man. Deze liep naar de andere auto toe en gaf de bestuurder hiervan door het geopende autoraampje vuistslagen op z’n gezicht. De man die de mishandeling pleegde is hierop aangehouden door de medewerkers van het AT. Hij is door collega’s van de surveillancedienst overgebracht naar een politiecel en wordt dinsdag verder gehoord over zijn betrokkenheid.

De 28-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij vertelde dat de oorzaak van de mishandeling vermoedelijk lag in het feit dat even tevoren een verkeersruzie was ontstaan op de snelweg. Volgens zijn zeggen werd hij ingehaald door de 42-jarige man, deze sneed hem af en hierop seinde de 28-jarige met zijn koplampen omdat er een gevaarlijke situatie ontstond. De 42-jarige automobilist trapte hierop hard op zijn rem, zodat de 28-jarige naar de vluchtstrook moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ditzelfde herhaalde zich nog een keer. Hierop koos de 28-jarige ervoor om de betreffende parkeerplaats op te rijden. De 42-jarige man ging hem achterna, haalde uit en belandde vervolgens in de cel.

De auto van de aangehouden verdachte is (met toestemming van de verdachte) meegenomen naar het politiebureau om er onderzoek in te doen. Bij de aanhouding van de 42-jarige vonden agenten namelijk een geldbedrag waarvan zij de herkomst op dat moment niet goed thuis konden brengen.

Advertentie