HOEVEN – Woensdagochtend opende burgemeester Vonk- Vedder aan de St. Janstraat in Hoeven een tijdelijke pop-up store. Deze tijdelijke ‘winkel’ is om mensen bewust(er) te maken van de risico’s en gevolgen van veiligheid in en om huis. 

Als onderdeel van de campagne Vooropletters waarvan brandveilig leven onderdeel is, is van woensdag 5 juli tot en met zaterdag 15 juli in de winkelstraat van Hoeven een pop-storen geopend. Dit in samenwerking met de Brandweer, Politie en de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Impact van brand
In de pop-up store kan men met behulp van decorstukken, foto’s en virtual reality-brillen de impact die een brand heeft op een (gezins-)leven beleven. Ook andere partijen die zich bezig houden met een veilige situatie in en om huis zijn aanwezig. Zoals de politie met preventietips tegen inbraken of het samen zorgen voor een veilige wijk. En hoewel het vaak makkelijk lijkt, blijkt in de praktijk dat je eigen veiligheid niet altijd goed voor ogen hebt. En daar kun je zelf iets aan doen.

Openingstijden
De pop-up store aan de St. Janstraat 83 in Hoeven is vanaf woensdag 5 tot en met zaterdag 15 juli iedere woensdag tot en met zaterdag geopend. Op woensdag tot en met donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur, op de vrijdagen van 11.00 – 20.00 uur en op de zaterdagen van 10.00 tot 14.00 uur. Ook zijn er op verschillende dagen leuke activiteiten voor jong en oud rondom de pop-up store, zoals een demonstratie van de politie en oefeningen van de brandweer.