Foto: Christian Traets

Pakketpostbezorgers van de WVS-groep en medewerkers van de groenvoorziening in de Roosendaalse wijk Burgerhout worden extra ‘ogen en oren’ in de wijken en dorpen. Zij signaleren verdacht gedrag en melden dat bij de politie. Woensdag 28 oktober gaf wethouder Hans Verbraak het startschot voor deze unieke samenwerking tussen de gemeente Roosendaal en de WVS-groep.

De pakketpostbezorgers en groenmedewerkers van de WVS-groep zijn afgelopen maanden getraind in het herkennen van verdacht gedrag. De WVS’ers doen gewoon hun werk, maar geven tegelijkertijd hun ogen en oren extra de kost. Bij verdachte situaties geven ze dat via een afgesproken meldprotocol door aan de wijkagent. Als blijkt dat het project een succes is, worden ook medewerkers van de groenvoorziening in andere wijken opgeleid tot buurtpreventist.

Cata_20151028_0001-3
Foto: Christian Traets

‘1000 ogen’ vergroot heterdaadkracht
De samenwerking met de WVS-groep komt voort uit het project ‘1000 ogen’. Doel van het project is de heterdaadkracht te vergroten. De meeste verdachten worden namelijk op heterdaad aangehouden. Daarnaast is er bij een heterdaadaanhouding meestal sprake van duidelijke bewijslast, waardoor de kans op veroordeling toeneemt.

Alert! Roosendaal
Naast de samenwerking met de WVS-groep bestaat het project ‘1000 ogen’ uit het opstarten van WhatsApp-groepen onder de noemer Alert! Roosendaal. Via WhatsApp informeren burgers elkaar en de politie over verdachte situaties en personen. In Kortendijk, Nispen en Wouw zijn onlangs dergelijke WhatsApp-groepen gestart. Burgers die een WhatsApp-groep willen starten, kunnen contact opnemen met buurtpreventie@traversegroep.nl.

Advertentie