Drugspand gesloten
Foto ter illustratie: Christian Traets

ROOSENDAAL – Burgemeester Jacques Niederer heeft maandag 5 november 2018 een woning aan de Van Manderlaan voor een half jaar laten sluiten. De drugssquad trof onlangs in het huis harddrugs aan. Met de sluiting van de woning wordt benadrukt dat in de gemeente Roosendaal druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd.

Op 7 juni jl. werden in de woning aan de Van Manderlaan drugs gevonden. Het lijkt erop dat de harddrugs bestemd waren voor verkoop, aflevering of verstrekking in of vanuit de woning. Het ging om:

  • 79,26 gram amfetamine
  • 691 ml vloeistof, positief getest als GHB
  • 480 pillen dexamdetamine

De sluiting gaat in op 5 november 2018 en duurt tot op 5 mei 2019.

Melden is belangrijk!
Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen werken nauw samen bij de aanpak van drugs en de overlast daarvan. Burgemeester Jacques Niederer zegt daarover: “Door samen drugsoverlast aan te pakken, vergroten we onze slagkracht tegen georganiseerde criminaliteit. De hulp van onze inwoners is van groot belang. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kunnen zij anoniem een melding doen, wanneer ze ergens een henneplucht ruiken of vermoeden dat er ergens drugs verkocht worden. We kunnen dan snel ingrijpen. Op die manier maken we samen onze wijken en dorpen veiliger.”

Drugsbeleid
De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Diezelfde wet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Drugssquad
Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Mede daardoor weten politie en gemeente beter op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. De drugssquad kan op die manier snel en daadkrachtig ingrijpen. De drugssquad is een snel opererend interventieteam dat is samengesteld uit politiemensen en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Roosendaal. Met de gemeente Roosendaal komt u in contact via telefoonnummer 140165. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen belt u vanzelfsprekend 112. Blijft u liever anoniem en wilt u toch informatie doorgeven, kies dan voor de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Advertentie
Vorig artikelTwee mannen gearresteerd na vondst gestolen goederen
Volgend artikelDrugs verstopt in auto