WOUWSE PLANTAGE – Afgelopen donderdag hielden het buurtpreventieteam en de politie een actie in Wouwse Plantage.

Samen met de wijkagenten gingen buurtpreventisten op pad om een voetjesactie te houden. Twee groepen gingen op pad en legde bij diverse woningen ‘boevenvoetjes’ neer om de bewoners te attenderen hoe makkelijk je het kunt maken voor een inbreker.

Strijd tegen woninginbraken, overvallen en straatroof
De voetjesactie viel samen met een internationale actie door de Nederlandse politie en de Belgische politie. De politie hield op verschillende plekken verkeerscontroles in de strijd tegen woninginbraken, overvallen en straatroof (WOS).

De politie heeft op vier plekken statische controles gehouden: Achtmaalsebaan in Schijf, Grensstraat in Essen, Antwerpseweg in Nispen en op de Plantagebaan in Wouwse Plantage. Verder werden er ook combineerde mobiele controles gehouden in het hele grensgebied van Schijf tot aan Wouwse Plantage en van Horendonk tot aan Essen Hoek.

Resultaten
In Nispen had een automobilist nog een boete open staan van 1200 euro. In Wouwse Plantage had een automobilist vermoedelijk teveel gedronken. Na een ademanalyse op het politiebureau in Roosendaal, bleek dit niet het geval te zijn.

Bij een controle in België werd in een auto een kniptang en een breekijzer aangetroffen. Het gereedschap is in beslag genomen.

Advertentie