Foto: Christian Traets

Het Districtelijk Hennepteam heeft vandaag in Roosendaal (4) en in Wouw (1) hennep geruimd.

Wouw
In een horecagelegenheid aan het Torenplein te Wouw, werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 240 hennepplanten. De professioneel aangelegde kwekerij en de daarvoor gebruikte kweekapparatuur werden in beslaggenomen en ontmanteld. De elektriciteit werd illegaal verkregen. Het pand is van het energienet afgesloten. In de horecagelegenheid werden geen personen aangetroffen. De afdeling bouw en woningtoezicht van de gemeente Roosendaal is in kennis gesteld en hebben ter plaatse de situatie geschouwd.

Roosendaal
In een woning aan de Saskiadonk, werd in een inwerking zijnde hennepkwekerij met hennepplanten aangetroffen. In twee daarvoor speciaal professioneel ingerichte ruimten werden 325 hennepplanten gekweekt. Ook deze hennepkwekerij en de gebruikte kweekapparatuur werd inbeslaggenomen en ontmanteld. De elektriciteit werd illegaal verkregen. Het pand is van het energienet afgesloten. In de woning werd niemand aangetroffen. De afdeling bouw en woningtoezicht van de gemeente Roosendaal is in kennis gesteld en hebben ter plaatse de situatie geschouwd.

In een woning aan de Schuivenoord, werden de restanten van 210 hennepplanten aangetroffen in twee daarvoor speciaal professioneel ingerichte ruimten Ook deze hennepkwekerij en de gebruikte kweekapparatuur werd inbeslaggenomen en ontmanteld .De elektriciteit werd illegaal verkregen. Het pand is van het energienet afgesloten. In de woning werd niemand aangetroffen. Deze woning betrof een woning van de woningstichting. De huur wordt per direct door de woningstichting beëindigd.

In een woning aan de Fuis, werd in een inwerking zijnde hennepkwekerij met 90 hennepplanten aangetroffen. In twee daarvoor speciaal professioneel ingerichte ruimten werden hennepplanten gekweekt. Ook deze hennepkwekerij en de gebruikte kweekapparatuur werd inbeslaggenomen en ontmanteld .De elektriciteit werd illegaal verkregen. Het pand is van het energienet afgesloten. In de woning werd niemand aangetroffen. De afdeling bouw en woningtoezicht van de gemeente Roosendaal is in kennis gesteld en hebben ter plaatse de situatie geschouwd.

In een bedrijf aan de Belder te Roosendaal werden twee gedeeltelijk ontmantelde kweekruimten aangetroffen. Beide ruimten boden plaats voor totaal 570 hennepplanten. De hennepkwekerij en de gebruikte kweekapparatuur werd inbeslaggenomen en ontmanteld .De elektriciteit werd illegaal verkregen. Het pand is van het energienet afgesloten. In het pand wedren geen personen aangetroffen.

Prioriteit
Bij alle adressen is zicht op verdachten en zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De in beslaggenomen hennep is inmiddels vernietigd en de kweekapparatuur is ter vernietiging overgebracht. Alle panden werden afgesloten van het energienetwerk. Men zal ter verkrijging van een nieuwe aansluiting eerst de vordering van de verbruikte energie aan de netwerkbeheerder moeten vergoeden.

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertentie