Zondagmiddag omstreeks 16:15 uur is op de parkeerplaats van het zwembad in Rucphen een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden wegens de diefstal van een fiets.

Twee agenten die in hun vrije tijd het zwembad hadden bezocht, zagen de jongen de fietsenstalling uitkomen met een damesfiets in zijn handen. De fiets was nog afgesloten. Zij spraken de jongen aan en hij had een warrig verhaal over de herkomst van de fiets. Hij is door de agenten aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets. De eigenaresse van de fiets is erbij geroepen en zij kon aantonen dat de fiets daadwerkelijk van haar was.

Omdat het gezelschap moest wachten op collega’s van de twee agenten in burger om de verdachte over te brengen, en er toch wel een soort oploopje ontstond, kwam de vader van de jongeman erbij staan om poolshoogte te nemen. Hij kreeg het verhaal te horen en intussen zag één van de agenten dat de vader een flesje weggooide in een bosje. Het flesje is opgepakt door één van de agenten en toen bleek dat de inhoud van het flesje mogelijk GHB betrof. Hierop werd ook de vader van de jongen aangehouden wegens het bezitten van harddrugs.

Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben zij een verklaring afgelegd en konden om ongeveer 20:00 uur weer huiswaarts keren. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De inhoud van het flesje is getest en dit bleek inderdaad GHB te zijn.

Advertentie