Op woensdag 1 februari 2017 vond er een integrale controle plaats op bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal. Er werden zo’n 20 bedrijfspanden gecontroleerd.  Het ging om een handhavingsactie van de politie, de belastingdienst, de taskforce Zeeland – West Brabant en de gemeente Roosendaal.

Hierbij werden 600 hennepstekken in beslag genomen en een verlaten hennepkwekerij aangetroffen. Administratie werd in beslag genomen op basis van de Opiumwet. Ook vonden de diensten een zak met zo’n 20 gram hennep. In vier panden bleek buiten de meter om elektriciteit gestolen te worden.

Er werd € 13.500,- aan openstaande schulden geïnd. Een vrachtwagen en bestelbus werden in beslag genomen ter verbeurdverklaring op grond van de Opiumwet. Een gestolen voertuig afkomstig uit België werd in beslag genomen. Hiernaast werd een motorblok in beslag genomen.

In diverse panden werden bouwkundige en brandgevaarlijke gebreken geconstateerd. Twee strafrechtelijke dossiers worden opgemaakt in verband met bodembescherming.

Ondermijning
De gemeente Roosendaal, de politie, Openbaar Ministerie, Verbond voor Verzekeraars, Belastingdienst Douane en de OMWB deden samen de controle. Overheidspartners pakken gezamenlijk de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld aan. Bij verwevenheid gaat het om Illegale activiteiten die niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. De integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit.

Advertentie