PokémonGO spelers ook op jacht naar inbrekers in Roosendaal
Foto: Politie

Dinsdagmorgen vroeg is op de Doctor van Dregtplein een auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Rond 1.00 uur liepen twee inwoners uit Roosendaal, namelijk een man (28) en een vrouw (26) op straat. Ze speelden Pokémon Go. Ze zagen een onbekende man, die richting de parkeerplaats aan het Doctor van Bregtplein liep. Het tweetal vond het een verdachte situatie en volgden de vreemdeling.

Politiecellencomplex
Op de parkeerplaats troffen ze hem aan in de personenauto van de vrouw uit Roosendaal. Het bleek dat de man een portier had opengebroken. Ze hielden hem aan en droegen hem over aan de agenten, die even later ter plaatse kwamen. De inbreker is een 35-jarige man (woonplaats nog onbekend). Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht en daar ingesloten. De vrouw heeft aangifte gedaan van de auto-inbraak en de man heeft een verklaring afgelegd.

Verdachte situatie? Bel 112
Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

Samen werken aan veiligheid
Op vrijdag 12 augustus riepen de gemeenten Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Rucphen samen met de politie Pokémon Go-spelers op om verdachte situaties te melden. Spelers kunnen zo meehelpen de veiligheid te vergroten. Zeker tijdens de rustige vakantieperiode vormen zij extra ogen en oren om inbraken tegen te gaan.

Advertentie