Foto: Jessica Damen

Woensdagavond rond 19.30 uur is, aan de Heulberg in Roosendaal, een personenauto de voortuin van een woning in gereden. Beide inzittenden van de auto, een 19-jarige man uit Ossendrecht en een 18-jarige man uit Venlo, zijn aangehouden.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat de bestuurder van een personenauto asociaal rijgedrag vertoonde in de wijk Tolberg. De auto zou hard door de wijk en over een grasveld bij een speeltuin aan de Ligusterberg rijden. Toen agenten gingen kijken zagen ze de in de melding genoemde auto staan bij een groepje jeugd wat bij de speeltuin stond. Bij het zien van de agenten ging de auto er met hoge snelheid vandoor waarop een achtervolging ontstond. Tijdens de achtervolging reed de automobilist met hoge snelheid door de wijk, negeerde diverse stoptekens en kwam tot twee maal toe in aanrijding met de politiewagen. Op momenten dat de agenten het voertuig wilden inhalen stuurde de bestuurder bewust in op de politiewagen. Na de tweede aanrijding met de politiewagen verloor de automobilist de controle over zijn voertuig, schampte een aan de Heulberg geparkeerd staande auto en kwam tot stilstand in de voortuin van een woning.

De 19-jarige bestuurder van de auto en zijn 18-jarige bijrijder zijn aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de 19-jarige man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

Advertentie