- Advertentie -
Home Nieuws Twee mannen aangehouden in Roosendaal

Twee mannen aangehouden in Roosendaal

Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Rond het middaguur zijn vrijdagmiddag twee mannen aangehouden in Roosendaal. Een omdat hij nog een celstraf van 77 dagen had openstaan, de ander omdat hij een geopend blik bier bij zich had en behoorlijk dronken was.

Een surveillerende agent zag de twee mannen lopen in de Kloosterstraat in Roosendaal. Zij hadden beiden een blik bier vast. De agent stopte om hen te controleren. Bij een van de mannen bleek het blik bier nog dicht te zitten, dus deze man (29 jaar, Roosendaal) deed op dat moment niets strafbaars. Bij controle van zijn gegevens kwam de agent erachter dat de man nog 77 dagen celstraf had openstaan voor een eerder vergrijp. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Niet meewerkend
De andere man (26 jaar, Roosendaal) had een blik bier bij zich dat wel geopend was. Hij was waarneembaar dronken en ging er vandoor. Na een korte achtervolging hield een agent hem staande om een bekeuring voor openbare dronkenschap en overtreding van de APV van de gemeente Roosendaal uit te schrijven. De man was op dat moment al niet heel erg meewerkend en begon steeds harder tegen de agent te schreeuwen. Ook kwam hij steeds dichterbij de agent terwijl deze hem meerdere malen had verzocht minstens anderhalve meter afstand te bewaren. Toen de man een verklaring kon afleggen werd hem verteld dat hij mocht vertrekken. Dit deed hij niet en hij werd almaar agressiever.

Uiteindelijk escaleerde de situatie dermate dat de man moest worden aangehouden. Hij voldeed niet aan de bevelen van de agenten. Er ontstond een worsteling waarbij drie agenten de man in bedwang moesten houden om hem te kunnen boeien. Er is pepperspray gebruikt om de man te kunnen aanhouden. In de Molenstraat, waar dit plaatsvond, ontstond, door het lawaai dat de man veroorzaakte, een oploopje van verschillende mensen. Zij zijn verzocht te vertrekken omdat er gevaar ontstond dat deze mensen de anderhalve meter afstand niet dreigden te bewaren. Hier werd gehoor aan gegeven.

Aangehouden
Uiteindelijk is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Nadat bij hem de handboeien waren omgedaan begon de man te roepen dat hij besmet was met het coronavirus. De man heeft een paar uur in een politiecel doorgebracht en is weer in vrijheid gesteld met twee bekeuringen op zak.

Mobiele versie afsluiten