Twee mannen aangehouden in het Emile van Loonpark in Roosendaal
Aangetroffen fiets (foto: Politie)

Surveillerende agenten kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.20 uur, in het Emile van Loonpark in Roosendaal. Er stonden twee mannen in het park en toen de mannen de agenten zagen aankomen stopte een van de mannen iets onder zijn trui. Reden voor de agenten om hen te controleren.

Ter plaatse bleek dat de man in het bezit was van inbrekerswerktuig. Omdat het volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) verboden is dergelijke gereedschappen in de nachtelijke uren bij je te hebben is de man aangehouden. Hij is 21 jaar oud en komt uit Polen. De man is overgebracht naar een politiecel waar hij later vandaag gehoord gaat worden.

De andere man had een fiets bij zich die de agenten hebben gecontroleerd. Tijdens de controle zagen ze dat het framenummer was weggekrast. Omdat bij de agenten het vermoeden rees dat de fiets van diefstal afkomstig was, is de tweede man ook aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Deze man is 31 jaar oud en eveneens afkomstig uit Polen. Ook hij is overgebracht naar een politiecel en zal vandaag verder gehoord worden. Door de politie wordt tevens onderzocht of de fiets afkomstig is van diefstal.

Advertentie