Het districtelijk Hennep Team ‘De Markiezaten’ hebben woensdag 10 april een geplande hennepruimdag gehouden. Zij hebben een 8-tal adressen in Roosendaal en Bergen op Zoom bezocht, omdat het vermoeden bestaat dat op die plekken hennep geteeld zou worden.

In een woning aan de Eversberg in Roosendaal wordt het vermoeden bevestigd. In een kweekruimte staan 110 planten die door de gemeente dezelfde dag, samen met de kweekapparatuur, uit de woning zijn verwijderd en vernietigd. De bewoner van het pand, een 32-jarige man, is aangehouden en op het bureau voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. De man mag diezelfde dag, met een proces-verbaal op zak, weer naar huis.

Ook in een woning aan de Abelenberg in Roosendaal is er hennep geteeld. Helaas hebben de kwekers de oogst al binnengehaald. Uit de resten kan opgemaakt worden dat er zo’n 287 planten hebben gestaan. Ook hier is de apparatuur samen met de overgebleven resten door de gemeente weggehaald en vernietigd. Door forensische rechercheurs is in de woning gezocht naar sporen die mogelijk kunnen leiden naar de kweker(s).

Bovendien zijn er bezoeken gebracht in woningen aan de Bandeliersberg, de Hulsdonksestraat, de Diamantdijk, de Jan Vermeerlaan, een loods aan de Ettingstraat in Roosendaal en in een woning aan de Ligusterstraat in Bergen op Zoom. Op deze adressen zijn geen kwekerijen aangetroffen, maar in een aantal is wel resten of aanwijzingen gevonden die in verband gebracht kunnen worden met overtredingen van de Opiumwet. In de loods is nog een gestolen personenauto aangetroffen en in beslag genomen.

Help hennepteelt bestrijden
Hennep kweken lijkt lucratief maar de risico’s zijn groot voor u en uw woonomgeving. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer. Heeft u het vermoeden dat er in uw buurt hennep gekweekt wordt, aarzel niet en meld dit bij de politie (0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000). Samen met uw hulp kunnen wij de hennepteelt bestrijden.

Advertentie