Twee aanhoudingen en drie huiszoekingen in Roosendaal
Foto: Politie

ROOSENDAAL – Vanmorgen zijn met toestemming van de officier van justitie twee mannen uit Roosendaal van 22 en 27 jaar aangehouden vanwege een poging doodslag vorige week op een 37-jarige plaatsgenoot. Ook werden drie woningen doorzocht. Daarbij werden wapens en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

Het slachtoffer kreeg maandag 4 mei jl. rond 20.45 uur in de wijk Kortendijk een conflict met een man over de manier waarop aangever zijn auto had geparkeerd. De ruzie escaleerde waarbij die man versterkingen inriep. Daarna werd het slachtoffer met de dood bedreigd en onder meer met een ijzeren buis op zijn hoofd geslagen. Hij verdedigde zich waarna de drie aanvallers uiteindelijk wegrenden. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De 22-jarige verdachte werd eveneens voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis en niet zoals abusievelijk eerder is gemeld aangehouden.

Onderzoek
De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit resulteerde vanmorgen in twee aanhoudingen en drie doorzoekingen op adressen in Roosendaal op grond van de Wet Wapens en Munitie. Daarbij zijn een aanzienlijk geldbedrag, een balletjespistool en een mogelijk vuurwapen in beslag genomen. De herkomst van het geld wordt op mogelijk witwassen onderzocht.

Advertentie