In verband met een succesvolle aktie voor het ruimen van hennepkwekerijen zijn op drie adressen in totaal vijf mensen aangehouden. De politie kwam ze op het spoor door o.a. meldingen en aanwijzingen, bijvoorbeeld door stroommetingen, dat er hennepkwekerijen in de woningen aanwezig waren.

Roosendaal
In Roosendaal in de Vondellaan werd een hennepkwekerij opgerold op de zolder van een woning. Er waren aanwijzingen van een eerdere oogst. Nu werden in totaal werden 33 planten in beslag genomen. Twee bewoners, een 44-jarige vrouw en een 23-jarige vrouw, die op dat moment aanwezig waren, werden aangehouden.

In de Zwaanhoefstraat werd een hennepkwekerij opgerold met 249 planten. Ook deze kwekerij bevond zich op de zolder van de woning en er waren aanwijzingen dat hier een eerdere oogst had plaatsgevonden. Een 52-jarige man en een 48-jarige vrouw, de bewoners die op dat moment aanwezig waren, werden aangehouden.

Bosschenhoofd
In Bosschenhoofd aan de Marijkestraat troffen agenten ook een hennepkwekerij aan. Dit keer met 437 planten, verspreid over drie ruimten, die in beslag werden genomen. Een 58-jarige man die op dat moment aanwezig was, afkomstig uit Vianen (UT) werd aangehouden.

Alle vijf aangehouden mensen wordt het in bedrijf hebben van een hennepkwekerij ten laste gelegd. Zij zijn heengezonden en zullen te zijner tijd zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Advertentie