Vanmorgen is door de politie een Roosendaler (38) aangehouden. Hij wordt verdacht van zijn betrokkenheid bij meerdere illegale dumpingen van chemisch afval.

In mei 2012 zijn in Bergen op Zoom op meerdere locaties invallen gedaan. Op drie locaties werd toen amfetamine en XTC aangetroffen. De productie werd ontmanteld en de synthetische drugs in beslag genomen. Een man uit Bergen op Zoom werd destijds als verdachte aangehouden en is inmiddels door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deed samen met het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen onderzoek naar het aangetroffen afval. Het NFI trok in maart de conclusie dat het chemische afval, die werd in beslag genomen, overeenkomt met de volgende illegale dumpingen van chemisch afval:

  • Gemeente Roosendaal, bosgebied Marterdreef op 30 juni 2011;
  • Gemeente Tholen, Sint Philipsland, Campweg op 24 maart en 14 juli 2011;
  • Gemeente Steenbergen, de Heen, Slaakdam op 15 juli 2011;
  • Gemeente Halderberge, Oud Gastel, Sint Antoinedijk  9 september 2011.

Bij meerdere dumpingen is chemisch afval in de bodem gelekt. Dit opruimen kostte de gemeenschap rond de € 30.000,=. Tijdens het politieonderzoek kwam de verdachte in beeld. Hij is vanmorgen in zijn woning aangehouden en in de loop van de dag in verzekering gesteld.

Advertentie