Het hennepteam heeft dinsdag 6 oktober 2015 op vijf locaties naar hennep gezocht. Daarbij werden op twee adressen in totaal 625 hennepplanten geruimd. In twee panden was al geoogst. Er werden zeven verdachten aangehouden.

Roosendaal
Cata_20151006_0014

Foto: Christian Traets
Foto’s: Christian Traets

In Roosendaal vonden agenten in een woning aan het Schuivenoord een hennepkwekerij met 419 planten. Hier werden drie verdachten aangehouden. De stroom werd illegaal afgetapt. Het onderzoek hier leidde naar een adres aan de Raadhuisstraat. Daar werd een al geruimde plantage aangetroffen, hier werden nog eens twee verdachten gearresteerd.

Ook deden agenten een inval in een pand aan de Spoorstraat. Het terrein achter de woning werd ook doorzocht. Zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Het is nog niet bekend of hier iets is aangetroffen.

Oudenbosch
In een pand aan de Molenstraat in Oudenbosch werd een hennepkwekerij met 206 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. Er werden twee verdachten aangehouden. In dezelfde straat bevond zich ook nog een recent geoogste kwekerij met circa 60 planten. Hier was niemand aanwezig.

Brandgevaar
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze wietplantages leveren vaak stankoverlast, lekkages en brandgevaar op. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertentie