Foto: Christian Traets

Op de Markt in Roosendaal zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie jongeren van 17 naar HALT doorgestuurd omdat zij behoorlijk onder invloed van alcohol waren.

Om 00.45 uur zagen agenten die aanwezig waren op de Markt een meisje uit een café komen dat voor het café meteen moest overgeven. De agenten spraken haar aan en zagen dat zij onder invloed was van alcohol. Ze lieten haar een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij 950 ug/l alcohol per liter uitgeademde lucht uitblies. Ter vergelijking; een beginnend bestuurder wordt geverbaliseerd als hij tien keer zo weinig heeft gedronken. Het meisje uit Roosendaal  verklaarde dat zij in de kroeg nog geen drankje had genuttigd. Voor ze naar de kroeg ging had ze thuis met sterke drank zitten indrinken.

Een kwartier later zagen agenten een jongen tegen het standbeeld ‘De Tullepetaon’ plassen. Uiteraard is deze jongeman aangesproken en kreeg hij een proces-verbaal voor wildplassen. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring kon de jongeman uit Oud Gastel zijn drank niet meer binnenhouden en kwam alles op straat te liggen. Omdat ook hij duidelijk onder invloed van alcohol was, namen agenten van hem een blaastest af. Hij blies 820 ug/l. Hij verklaarde dat hij vooral sterke drank had gedronken.

Valse gegevens
Weer een kwartier later troffen agenten een Roosendaalse jongen aan die eveneens over zijn nek ging op straat. Ook hij was onder invloed van drank. De jongen verklaarde dat hij 18 jaar was. Na een check op zijn identiteitsbewijs bleek dat niet het geval. Toen de agenten hem naar zijn gegevens vroegen gaf hij een vals adres op aan de agenten, maar na onderzoek bleek dat zijn echte adres een ander was. Voor het opgeven van het valse adres krijgt hij proces-verbaal. Ook van deze jongen werd een blaastest afgenomen. De test gaf 610 ug/l aan. Ook hij was thuis begonnen met het drinken van sterke drank voor hij op stap ging.

Door de agenten werd contact opgenomen met de ouders van de drie jeugdigen. De drie zijn opgehaald door hun ouders en in overleg met hen doorverwezen naar HALT.

Advertentie