Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Een automobilist is zondagavond op een levensgevaarlijke manier vanaf een parkeerplaats aan de Lodewijkdonk gevlucht. Hij verwondde bijna twee agenten. Een inzittende is op de Mathildadonk aangehouden. De bestuurder is nog voortvluchtig.

Rond 19.00 uur parkeerde de bestuurder een auto in de buurt van het flatgebouw. Twee agenten zagen dit gebeuren en wilden de twee inzittenden controleren. Toen de agenten vlakbij de auto stonden, scheurde deze plotseling met piepende banden weg. Hierbij doken de agenten weg omdat ze anders aangereden zouden worden. Ze raakten niet gewond. De politie-eenheden in Roosendaal werden geïnformeerd over het signalement van de auto. De politie zag even later de auto, welke na een achtervolging op de Mathildadonk tot stilstand werd gebracht. De bestuurder wist te ontkomen en de passagier, een 22-jarige man uit Roosendaal werd aangehouden.

Zelf melden
De politie is een onderzoek gestart. De twee agenten deden beiden aangifte van poging tot zware mishandeling. In de auto werd bijna een kilogram hennep gevonden. Deze werd in beslag genomen. De Roosendaler wordt maandag verhoord. De politie heeft een vermoeden wie de bestuurder is geweest en is op zoek naar hem. De man wordt dringend gevraagd zich op het politiebureau te melden.