Foto: Christian Traets

[UPDATE 26/3 12:36] ROOSENDAAL – Bij een ongeval op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee doden gevallen.

Omstreeks 03.35 uur meldde een voorbijganger via 112 dat er een ongeval was gebeurd. Een auto zou tegen een van de pilaren van het viaduct zijn aangereden. Een man lag naast de auto en er zou ook nog een man in de auto zitten.

Hulpdiensten zijn met grote spoed naar de ongevalsplaats gegaan en troffen de situatie zoals omschreven. Bij het ongeval overleden beide inzittenden van de auto. Omstanders hebben nog geprobeerd om de man die naast de auto lag te reanimeren, dit is helaas niet gelukt. Een eerder opgeroepen traumahelikopter is weer teruggekeerd naar zijn basis.

Afzetting
Door de brandweer is een afzetting verzorgd. Ook is door hen de bestuurder van de auto uit het voertuig geknipt. Om de brandweer en politiemensen op een veilige manier hun werk te laten doen is de Burgemeester Freijterslaan enkele uren afgesloten geweest. De beide lichamen van de slachtoffers zijn overgebracht naar het mortuarium en hun voertuig is weggesleept door een takelbedrijf. De politie gaat ook onderzoek doen aan de auto waarin de beide mannen zaten.De identiteit van de beide slachtoffers is nog niet met zekerheid vastgesteld, de politie geeft hierover nog geen informatie vrij.

Getuigen gezocht
Medewerkers van het team Verkeersongevallen Analyse en Forensische Opsporing doen onderzoek naar de mogelijke toedracht van het ongeval. Zij onderzoeken de sporen die zijn achtergebleven op de Burgemeester Freijterslaan.

Wanneer u het ongeval hebt zien gebeuren, en u hebt nog niet met de politie gesproken, dan wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). U kunt ook persoonlijk op het politiebureau in Roosendaal uw informatie delen.

Update 25/3 – 17:03: Van een van de slachtoffers van het ongeval van afgelopen nacht is de identiteit vanmiddag bekend geworden. De familie van een 34-jarige man uit Roosendaal is door agenten op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Deze man zat achter het stuur toen het ongeval plaatsvond. Rechercheurs zijn nog doende met het achterhalen van de identiteit van de bijrijder.

Update 26/3 – 12:36: De identiteit van het tweede slachtoffer van het dodelijk ongeval is ook bekend geworden. Het betreft een 32-jarige man die geen vaste woon- of verblijfplaats had in Nederland. Het achterhalen van de identiteit van deze man kostte tijd, omdat aan de hand van dactyloscopie (vingerafdrukken) zijn gegevens moesten worden achterhaald.

OVer de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. De politie houdt de zaak in onderzoek.

Advertentie