Foto: Christian Traets

Het 51-jarige slachtoffer van het schietincident aan de Burgemeester Freijterslaan van donderdag 3 september was geen partij in een burenruzie. Dat meldt de politie. De gearresteerde verdachte (58) en zijn naaste buren waren al geruime tijd in een continu conflict verwikkeld. Het lijkt erop dat het slachtoffer hierin probeerde te bemiddelen.

Bekend
Het was al geruime tijd bij verschillende instanties bekend dat de directe buren in onmin met de verdachte leefden. Onder andere Buurtbemideling, AlleeWonen en de wijkagent hebben zich ingezet om de relatie in de buurt te verbeteren. De interventies tussen maatschappelijke partijen en betrokken bewoners waren in gang gezet.

Burenruzie
De verdachte en zijn gezin woonden sinds 2 jaar aan de Burgemeester Freijterslaan. Het betreft een man die kampte met problemen. Hij was bekend bij de politie, justitie en hulpverleningsinstanties. Vanaf het moment dat het gezin daar woonde, boterde het niet tussen de verdachte en de naaste buren. Meerdere meldingen van bedreigingen en ruzies zijn opgepakt door de verschillende maatschappelijke instanties in een poging om de woonsituatie te verbeteren.

Onderzoek
De verdachte is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Hij wordt momenteel verhoord. Het vuurwapen waarover hij beschikte, betrof een illegaal wapen. De man beschikte niet over een vuurwapenvergunning. De gezinsleden van de verdachte zijn elders ondergebracht. Het onderzoek is nog in volle gang, er worden ondermeer buurtbewoners en getuigen gehoord. Bent u zelf getuige geweest en heeft u nog niet met de politie gesproken of heeft u andere relevante informatie? Bel dan 0900 8844 om in contact te komen met het rechercheteam.

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal in een eerste reactie: “Gistermiddag werd ik door de politie geïnformeerd over het verschrikkelijke schietincident dat heeft plaatsgevonden aan de Burgemeester Freijterslaan. Een incident dat een inwoner van Roosendaal het leven heeft gekost. Mijn medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer. Ik wens hen, mede namens het gemeentebestuur, alle sterkte en kracht toe. Verder spreek ik mijn afschuw en verbijstering uit over wat er gistermiddag gebeurd is. Dit raakt de hele gemeenschap diep.”

Advertentie