Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Dinsdag hebben politieagenten van het politiedistrict De Markiezaten een hennepruimdag gehouden. Op verschillende adressen in het district werden kwekerijen aangetroffen.

In een garage achter een woning aan de Koekoekstraat in Sprundel werden twee kweekruimtes aangetroffen. Bij controle door de politie werd geconstateerd dat 208 hennepplanten recent waren geoogst. Bij de kweek was elektriciteit illegaal afgetakt. Een deel van de geoogste planten lag te drogen. In totaal hebben de agenten vier kilo henneptoppen in beslag genomen. Er zijn aanwijzingen dat er in de kweekruimtes al eerdere oogsten hebben plaatsgevonden. Een personenauto van de eigenaar van de kweekruimtes, de bewoner, is in beslag genomen. Hij is ook gehoord.

Roosendaal
In een woning aan de De Genestetlaan in Roosendaal werd, verdeeld over drie ruimtes, een hennepkwekerij aangetroffen. In de ruimtes stonden in totaal 464 hennepplanten. In de woning werd niemand aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat ook hier de stroom op illegale wijze werd verkregen.

Scherpenisse
In een woning aan het Anna van Burenplein in Scherpenisse werd een kwekerij aangetroffen die verdeeld was over vier ruimtes. In totaal zijn 748 hennepplanten door de politie in beslag genomen en ook hier werd elektriciteit gestolen. In de woning werd niemand aangetroffen. Deze woning betreft een huurwoning. Door de woningstichting zal de huur worden opgezegd en de bewoners zullen naar ander onderdak moeten gaan uitzien.

Bergen op Zoom
Bij een onderzoek in een woning aan de Brechterhoeflaan in Bergen op Zoom werd op zolder een droog- en/of verwerkingsruimte voor hennep aangetroffen. In de schuur achter de woning troffen agenten meerdere goederen aan waarmee een kwekerij opgezet kan worden. Tijdens het onderzoek ontdekten de agenten dat er illegaal stroom werd afgetapt en dat het stroomverbruik erg hoog was. Bij het volgen van de elektriciteitskabels ontdekten de agenten ook nog een in werking zijnde hennepkwekerij met 120 oogstrijpe planten in een garagebox achter de woning. Die kwekerij was al langer in bedrijf en omdat er eerder al geld verdiend was met de kweek van hennep werd de auto van een verdachte (een man van 31 uit Bergen op Zoom) in beslag genomen. Van hem is ook een verklaring opgenomen. De woning is, vanwege de diefstal van stroom, door het energiebedrijf direct afgesloten van het netwerk, maar na een betaling van 6500 euro werd hij ook meteen weer aangesloten.

Advertentie