Home Nieuws Vandalen aansprakelijk gesteld voor vernielingen passerelle

Vandalen aansprakelijk gesteld voor vernielingen passerelle

327

De passerelle is in mei het doelwit geweest van vernielingen. Vijf ruiten van de loopbrug en twee glasdelen van de lift werden vernield. Ook ontsierde graffiti de passerelle op verschillende plaatsen. De gemeente heeft onlangs de identiteit van twee vandalen weten te achterhalen en stelt hen nu aansprakelijk voor de vernielingen.

“Vernielingen zijn iedereen een doorn in het oog. We werken samen met politie, ProRail, NS en het Herstaco stadion aan oplossingen voor de vernielingen aan de passerelle. Zo heeft de politie direct toegang gekregen tot de veiligheidscamera’s van ProRail. Die samenwerking werpt zijn eerste vruchten af. De vandalen krijgen letterlijk de rekening gepresenteerd,” aldus burgemeester Niederer.

Identiteit achterhaald
Met behulp van de politie is de identiteit van twee vandalen achterhaald. Zij hadden beiden hun zogenoemde tag (handtekening) op de passerelle achtergelaten. De schadekosten vertegenwoordigen een bedrag van ruim 1.000 euro en ruim 8.000 euro.

Herstel
De aanwezige graffiti is inmiddels verwijderd en de ruiten van de passerelle zijn deze week vervangen. Op basis van uiteindelijke herstelkosten wordt de schade verhaald op de vandalen. Daarnaast heeft het Herstaco stadion het eigen terrein opgeruimd, is de omgeving rondom de passerelle opgeruimd en schoongemaakt en zijn de struiken gesnoeid voor betere zichtlijnen. Met als doel de omgeving van de passerelle schoon, heel en veilig te houden.

Advertentie