Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Rond 00.45 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag zag een getuige lichten van zaklampen in een leegstaand gebouw aan de Dokter Brabersstraat in Roosendaal. Omdat hij het zaakje niet vertrouwde belde hij de politie.

Agenten die op de fiets in de buurt rondreden zijn ter plaatse gegaan en zagen in het gebouw twee jongens. Eentje rende meteen het gebouw weer in toen zij de agenten zagen. Hij liet echter een deur dichtvallen voor de neus van zijn maatje waardoor deze niet kon ontsnappen. Deze jongen van 15 uit Roosendaal is aangehouden door de agenten. De andere jongen, ook 15 jaar oud en afkomstig uit Roosendaal, is even later aangehouden. Bij één van de verdachten werd een vlindermes in beslag genomen.

HALT-verwijzing
Omdat een van de jongens in het verleden nog nooit iets met de politie te maken had gehad heeft hij een doorverwijzing gekregen naar bureau HALT. Tegen de ander wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is contact opgenomen met de ouders van de twee minderjarige verdachten. Om 2.45 uur zijn ze allebei naar huis gestuurd. De twee zijn aangehouden voor lokaalvredebreuk omdat ze verder geen vernielingen hadden gepleegd om het gebouw binnen te komen.

Advertentie