Foto: Christian Traets

Tijdens de hennepruimdag op woensdag 8 februari zijn agenten van het hennepteam diverse woningen binnengevallen. Op basis van (anonieme) tips en daaruit voortvloeiend recherchewerk, werden in totaal in district De Markiezaten vijf kwekerijen ontruimd.

In totaal werden tijdens de hennepruimdag in De Markiezaten 8150 hennepstekjes en planten in beslag genomen en vernietigd. Er werden vier verdachten aangehouden door de agenten. De betreffende gemeenten worden van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen op basis van de Wet Damocles. Politie, openbaar ministerie en gemeenten werken samen en geven prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

In beslag en vernietigd
In Dinteloord werden twee kwekerijen aangetroffen. In een schuur aan de Zuidlangeweg werden door de politie 7527 hennepstekjes in beslag genomen en vernietigd. In een woning aan de Witte de Withstraat troffen agenten 52 planten aan. Ook deze zijn, tezamen met de kweekapparatuur, vernietigd.

Aan de Spuilaan in Oudenbosch werd een kwekerij met 344 hennepplanten aangetroffen en geruimd en in de Coornhertlaan in Roosendaal troffen agenten een kwekerij met 161 planten aan. Dit betrof de enige locatie waar de stroom niet illegaal afgetapt werd, bij de rest van de kwekerijen krijgen de eigenaars nog een naheffing van de energiemaatschappij en ook wordt aangifte van diefstal gedaan. Tot slot werd in Sint Willebrord, in een woning aan de Valkendonk 66 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd.

Kinderkamer
In een woning aan het Jordaensplein in Roosendaal werden twee kweekruimtes aangetroffen (waarvan een in een kinderkamer). In de woning werd door agenten niet alleen hennep en apparatuur om een kwekerij mee in stand te houden aangetroffen, maar ook een vuurwapen. Alle spullen zijn uiteraard in beslag genomen.

Melden!
Het is gevaarlijk om een hennepkwekerij in uw buurt te hebben, daarom vragen we dit zo veel mogelijk bij ons te melden. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

Advertentie