Foto: Christian Traets

Een brutale diefstal van een kluisje vanuit een school aan de Bovendonk in Roosendaal. De drie daders raken niet onder de indruk van de conciërge die hun betrapt: “blijf rustig dan gebeurt er niets.”

Donderdag 8 oktober 2015 om 21.55 uur betrapte de conciërge van een school aan de Bovendonk drie mannen in de keuken. De mannen hadden bivakmutsen op en hadden geen goeds in zin. Er waren al enkele kastjes opengebroken en ze waren bezig met een kastje waar een kluisje in zat. Zonder te blikken of te blozen zeiden ze tegen de conciërge dat hij rustig moest blijven, er zou dan niets gebeuren. In alle rust gingen de mannen door totdat ze het kluisje hadden. Toen gingen ze pas weg met het kluisje. De politie werd gebeld die direct een zoekactie startte zonder resultaat. Er is ook direct een onderzoek gestart.

Signalement
De conciërge kon vertellen dat het drie mannen waren in donkere kleding. Ze waren ongeveer 18 jaar oud. Twee waren 1.75 m en de derde dader was 1.85 m lang. De langste van de drie had een fors postuur.

Getuigen
Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Advertentie