De politie arresteerde gisterenavond een 18-jarige jongen uit Roosendaal in een eetgelegenheid aan de Lindenburg. Hij en een andere jongeman worden er samen van verdacht twee controleurs van de arbeidsinspectie en twee medewerkers van de gemeente Roosendaal zwaar te hebben mishandeld. De andere verdachte is gevlucht.

Op vrijdag 14 maart rond 18:00 hielden de vier ambtenaren een controle bij een eetgelegenheid aan de Lindenburg. Ze vermoedden dat een van de medewerkers niet legaal in Nederland verbleef. Tijdens de controle vroegen de ambtenaren het identiteitsbewijs van de werknemer.

Twee jongemannen die ook in de zaak aanwezig waren bemoeiden zich met deze controle. Ze werden agressief en schopten en sloegen de ambtenaren van de arbeidsinspectie en van de gemeente. De medewerker van de eetgelegenheid en een van de agressievelingen wisten tijdens deze ruzie te vluchten. De 18-jarige vechtersbaas werd aangehouden door de ambtenaren van de gemeente en overgedragen aan de politie. Hij wordt van zware mishandeling verdacht en is ingesloten in het cellencomplex.

De betreffende opsporingsambtenaren hebben inmiddels aangifte gedaan. Ook zal de ontstane schade financieel op de daders worden verhaald.

Burgemeester Jacques Niederer spreekt zijn afschuw uit: “Deze laffe daad zal tot op de bodem worden uitgezocht. De ‘mannelijke’ daders tonen duidelijk geen respect voor onze handhavers en toezichthouders, waar boven op komt geen respect voor vrouwen nu twee van de toezichthouders van het vrouwelijke geslacht zijn. Van mensen met een publieke taak blijf je gewoon af. Ongeacht of dit ambulancemedewerkers, brandweermannen, politieagenten, controleurs of ambtenaren zijn. Het gemeentebestuur staat pal achter zijn medewerkers. We zijn nu in afwachting van de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek.”

Geweld tegen ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Advertentie