Politie
Foto: Christian Traets

Agenten hebben donderdag 11 juni rond 6.00 uur in de Westrand een 26-jarige Bergenaar aangehouden. De verdachte is op verzoek van de officier van justitie buiten heterdaad opgepakt.

De man zou op woensdag 27 mei een medewerker van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente Roosendaal bedreigd hebben. Dat gebeurde aan de Ettingsestraat. De man sprak de medewerker van de gemeente en een collega aan en uitte verschillende bedreigingen. Daarvan deed de Buitengewoon opsporingsambtenaar aangifte. Vervolgens is de verdachte aangehouden.

Verbaal geweld
In dit geval was er sprake van bedreiging en belediging. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Advertentie