Politie
Foto: Christian Traets

Om ongeveer 20.00 uur op donderdagavond 22 september jl. is een 24-jarige man uit Lamswaarde in Roosendaal aangehouden door de politie. De aanhouding vond plaats na een achtervolging vanaf het station tot in de Waterstraat in Roosendaal.

Rond bovengenoemd tijdstip kwam er een melding binnen bij de politie dat er zich twee personen bij de fietsenstalling op het station in Roosendaal zouden ophouden. De twee mannen zouden een meer dan gemiddelde belangstelling hebben voor de fietsen die daar geparkeerd stonden.

Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan en troffen een van de omschreven personen aan op een bankje in de buurt van het station. Deze man, een bekende van de motoragent die ter plaatse kwam, zette het meteen op een lopen toen hij werd aangesproken door de agent. Hij vloog door steegjes en straatjes en door een tuin van een woning. Omstanders gaven aanwijzingen aan de politie waar de man zich bevond. In de Waterstraat kon hij worden staandegehouden door andere agenten die assistentie kwamen verlenen, omdat hij ten val kwam in een grasveld.

In vrijheid en weer aangehouden
Omdat de man zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden en hebben de agenten een identiteitsfouillering toegepast. Bij de verdachte werd een geldbedrag van enkele duizenden euro’s aangetroffen alsmede een hoeveelheid hennep. De man is overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal. Na overleg met de Officier van Justitie is de man in vrijheid gesteld voor de overtreding van de wet op de identiteitsplicht en het in bezit hebben van softdrugs, maar direct hierop weer aangehouden als verdachte van witwassen.

Voor dit feit is de man ingesloten.

Advertentie