Op zaterdag 17 augustus rond 01.00 uur rijdt een 16-jarige jongen uit Wouw na een feestje op zijn fiets naar huis. Hij reed het fietspad op dat langs de snelweg A58 loopt richting Bergen op Zoom. Tussen de Laan van Henegouwen en de Hulsdonksestraat is het fietspad bekend onder de naam ‘De Bult’.

Toen hij op ongeveer 50 meter afstand vanaf het spoor fietste, zag hij dat er een man vanuit de bosjes vlak voor zijn fiets sprong. De jongen schrok enorm en ging vol op de rem van zijn fiets staan waardoor hij ten val kwam. Hij kon snel weer opstaan en zag toen dat die man een mes in zijn rechterhand had. De man bedreigde de jongen met het mes en hij hoorde hem schreeuwen dat hij zijn spullen wilde. De jongen pakte de man bij zijn arm om te voorkomen dat hij hem zou steken. Terwijl hij de arm vasthield gaf hij hem een klap. Hierdoor viel het mes uit de hand van de man. Vervolgens sloeg hij de man tegen de grond. De jongen wilde toen snel wegfietsen maar dat lukte niet omdat door de val de ketting van zijn fiets was gegaan. Hij is toen steppend met zijn fiets er van door gegaan. De jongen heeft zijn vader gebeld en die is hem komen ophalen. Terwijl zijn vader onderweg was heeft hij ook nog een vriend gebeld die met hem aan de lijn bleef tot zijn vader arriveerde. Tijdens het incident is de jongen zijn zilveren ring verloren. De jongen heeft aangifte gedaan bij de politie.

Signalement dader
De man die de jongen bedreigde was ongeveer 1.80m, droeg kort donker gemillimeterd haar, was mager van postuur, licht getint van uiterlijk en onverzorgd. De man droeg een wit shirt met korte mouwen zonder opdruk en hij droeg een lange broek.

Getuigen
Mensen die iets gezien hebben, wellicht eerder op de avond, of de man herkennen aan het signalement kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844. Mensen kunnen zich ook melden als zij ter hoogte van de genoemde lokatie ‘De Bult’ een zilveren ring hebben gevonden. Zij worden verzocht de ring af te geven op het dichtstbijzijnde politiebureau.

Advertentie