Buurtpreventie
Foto: Christian Traets

Donderdagavond rond 20.25 uur is door burgers, in bijzijn van buurtpreventie Schrijverskwartier, aan de Busken Huetlaan in Roosendaal een 17-jarige jongen uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak.

Kort daarvoor ontdekte de bewoner van een woning aan de Staringlaan in Roosendaal dat er was geprobeerd in te breken in zijn woning. De zoon van de bewoner liep meteen na deze ontdekking de brandgang achter de woning in en zag daar drie jongemannen staan. Deze zetten het meteen op het lopen. De zoon zette de achtervolging (te voet) in, later bijgestaan door zijn vader en andere buurtbewoners die zich bij hen aansloten. De drie verdachten splitsten zich in de omgeving van de Beetslaan op. Toch kon één van hen, een 17-jarige jongen uit Den Haag door de bewoner en zijn zoon aan de Busken Huetlaan worden aangehouden

Hierbij werden zij bijgestaan door een lid van het buurtpreventieteam wat sinds 12 december 2012 actief is in de wijk Schrijverskwartier.

Door tussenkomst van buurtpreventie verliep de aanhouding gecontroleerd en kon de verdachte worden overgedragen aan de agenten. Door de politie wordt de zaak verder onderzocht.

Advertentie