De politie ziet een toename in het aantal woninginbraken in Roosendaal. De afgelopen vier weken werd in 50 woningen ingebroken. Inbrekers sloegen vooral toe in de wijk Kortendijk. Via de achterzijde van de woningen kwamen de inbrekers de woningen binnen. Reden voor de politie om intensief te controleren om woninginbraken tegen te gaan.

De aanpak van inbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Zij doen er alles aan de om inbraken op te lossen en de dader(s) aan te houden. Er is extra toezicht op zogenoemde “hot spots” en verscherpte aandacht voor potentiële daders.

Heeft u informatie?
Hebt u de laatste weken iets bijzonders gezien, wat met een van deze woninginbraken te maken kan hebben? Bel dan naar de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Als u direct belt, is de kans groter dat de politie de verdachte kunnen aanhouden.

Ziet u iets verdachts, dan kunt u dit ook vastleggen met uw mobiele telefoon. Mogelijk kan de politie met behulp van uw beelden de daders opsporen.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt zelf een heleboel doen om u tegen inbraak te beveiligen. Ook al verschillen de omstandigheden, inbraakpreventie is overal mogelijk. Want als het voor een inbreker te veel tijd en moeite kost om binnen te komen, zoekt hij een ander doelwit. Een inbreker kiest nu eenmaal graag de weg van de minste weerstand.

Enkele tips

  • Sluit ramen en deuren goed af. Ook als u maar even weggaat.
  • Gebruik de aangebrachte sloten op de juiste wijze. Alleen een deur dichttrekken is niet voldoende. Verwijder de sleutel uit het slot.
  • Laat met name tijdens de feestdagen goederen van waarde niet voor het grijpen liqgen.
  • Als u veel kostbare kleine goederen heeft is het aanschaffen van een kluis een overweging waard.
  • Zorg voor orde om het huis. Laat gereedschap, ladders, e.d. niet onbeheerd in de tuin liggen.
  • Snoei groen rond woning zodat een inbreker gezien kan worden.
  • Berg contactsleutels van uw personenauto en bijbehorende papieren goed op.
  • Plaats verlichting aan de buitenzijde met een schemerschakelaar of bewegingsdetector.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk als u weg bent. Laat ’s avonds zoveel verlichting branden als u normaliter doet. Laat desnoods radio of televisie aan.
  • Fotografeer antiek, sieraden en kunst.
Advertentie