Foto: Christian Traets

Een 24-jarige Roosendaler werd gearresteerd nadat hij bij een situatie van geluidsoverlast de bewust de confrontatie op zocht. De geluidsinstallatie werd in beslag genomen. Na de arrestatie werden spullen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Luide muziek
Agenten reageerden zaterdagmiddag 14 juni 2014 om 17.00 uur op een melding van geluidsoverlast in de Burgemeester Freijterslaan. Volgens de melder was het al de hele middag aan de gang. Agenten stelden vast dat de lawaaiige muziek al op straat en op de galerij hoorbaar was. De veroorzaker stond op zijn balkon te headbangen. Na het waarschuwingsgesprek wilden de agenten weer vertrekken. Toen de voordeur met een harde klap was dichtgeslagen, klonk meteen weer zeer luide muziek.

Arrestatie
De politie nam vervolgens de geluidsinstallatie in beslag. Hierbij waren de verbale beledigingen en bedreigingen uit de mond van de verdachte niet van de lucht. Toen hij ook nog luidkeels de buren bedreigde, werd hij gearresteerd.

Heling
Bij de fouillering vonden de agenten een identiteitsbewijs en een bankpas die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Ook stond er nog een gevangenisstraf van tien dagen voor de man open. De 24-jarige verdachte zit vast wegens het verstoren van de openbare orde, bedreiging en heling.

Advertentie