In de nieuwjaarsnacht zijn er geen grote calamiteiten geweest in de regio Roosendaal. Dat meldt de politie. Wel werden in Roosendaal drie woninginbraken gemeld en heeft de politie acht aanhoudingen verricht.

Auto tegen boom
Een 28-jarige Rotterdammer is rond 02.45 uur op de Bredaseweg met zijn auto tegen een boom gebotst. De beginnend bestuurder, blies maar liefst 985 ugl. Zijn rijbewijs is vanwege dit hoge percentage ingevorderd.

Acht aanhoudingen
Tijdens ‘oud en nieuw’ zijn er acht personen aangehouden, onder andere voor openbare dronkenschap, drugsbezit en mishandeling. In St. Willebrord vond een aanhouding plaats in verband met vernieling.

Brandweer
De brandweer kon meerdere malen uitrukken voor verschillende buitenbranden en drie voertuigenbranden aan de Luykenlaan, Jan Vermeerlaan en Leemstraat.

Gemeentelijke handhaving
Door gemeentelijke inspecteurs van het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving is samen met medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf preventief gecontroleerd op zogenoemde ‘hotspots’. Jongeren werden aangesproken en gewezen op het verantwoord afsteken van vuurwerk. Er zijn geen aanhoudingen verricht voor vernielingen of het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Er is één proces- verbaal opgemaakt voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Er was geen agressie tegen hulpverleners.

Burgemeester Jacques Niederer: “Op 18 december hebben we samen met het Openbaar Ministerie, de politie en de brandweer een stevig pakket aan preventieve en repressieve maatregelen gepresenteerd voor een veilige Kerst en jaarwisseling. Het lijkt erop, dat dit beleid effect heeft gesorteerd. Ik ben trots op al onze hulpverleners die bijgedragen hebben aan deze relatief rustige jaarwisseling.”

Er zijn bij twee woningen ruiten gesneuveld door vuurwerk. Ook werd autoschade gemeld in de wijk Kortendijk. Na de jaarwisseling waren er in het centrum enkele mishandelingen.

 

Advertentie