Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Tijdens de surveillance arresteerde de politie zondagavond 28 mei rond 21.15 uur op de Kardinaal van Rossumstraat een 21-jarige man uit Roosendaal en maandagmiddag 29 mei een 21-jarige man uit Tholen op verdenking van drugs.

Op zondag 28 mei 2017, omstreeks 20.55 uur, surveilleerden agenten over de Van Beethovenlaan. Op de rotonde sloeg een passerende auto rechtsaf de Kapellerlaan in, maar op de Van Beethovenlaan geldt een verplichte rijrichting en mag er niet worden afgeslagen. De politie gaf een stopteken en controleerde de inzittenden.

Terwijl een agent een bekeuring uitschreef, vroeg de andere agent of hij de tas van de bestuurder mocht controleren. De 21-jarige Roosendaler rende weg en is even later door de politie aangehouden. In de tas zat drugs, waaronder ruim 50 gram hennep.

De bijrijder was ook weggerend en hij werd niet meer gevonden, maar zijn rijbewijs had hij kort daarvoor ter controle aan de agenten afgegeven. Deze verdachte is maandagmiddag in zijn woonplaats aangehouden. Beide verdachten zitten vast voor verhoor.

Advertentie