Foto: Christian Traets

SINT WILLEBRORD – Het hennepteam van district De Markiezaten heeft woensdag drie hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd. Er werden vijf personen aangehouden.

Tholen
In een woning aan de Molenvlietsedijk in Tholen vonden de agenten in een loods een werkende hennepkwekerij. De kwekerij bestond uit twee ruimtes en er stonden 645 hennepplanten. Er zijn twee personen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat in de woning een illegale aftakking op het elektriciteitsnet was gemaakt en de elektriciteit ten behoeve van de hennepkwekerij door diefstal verkregen werd. De woning is van het energienetwerk afgesloten. Omdat er vermoedelijk sprake is van voorgaande oogsten zijn twee personenauto’s in beslag genomen.

Hoeven
In een loods aan de St Janstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen met 566 hennepplanten. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd verkregen. De loods is van het energienetwerk afgesloten. Er was niemand aanwezig in het bedrijfspand. De politie doet verder onderzoek.

Sint Willebrord

In een woning aan de Rucphensestraat werd in een aanbouw achter de woning een inwerking zijnde hennepkwekerij met 527 hennepplanten aangetroffen. De bewoner en twee mannen uit Tilburg zijn aangehouden. De hennepplanten betroffen zogenoemde moederplanten. In deze hennepstekkerij werden ook nog 2618 jonge hennepplanten aangetroffen. De hennepkwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld. Ook hier werd vastgesteld dat de elektriciteitsmeter gemanipuleerd was. Ook deze woning afgesloten van het energienetwerk.

Vernietigd

Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen worden op een later moment verhoord. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van vele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een straat waarde van 653.400 euro zijn inmiddels ter vernietiging overgebracht naar een gespecialiseerd bedrijf.