Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Politiemensen hebben donderdagmiddag 14 december 2017 op de Scholtenboslaan twee inwoners van Roosendaal (21 en 27 jaar oud) aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het tweetal was in het bezit van hennep.

De auto waarin de mannen reden trok de aandacht van de agenten doordat een remlicht niet werkte. Tijdens de controle roken de agenten een henneplucht en vertelden de mannen dat zij de drugs die in de auto lag aan de agenten moesten geven. Daarop kregen ze van de 21-jarige bestuurder een aantal gripszakjes hennep. Tijdens het fouilleren van de mannen bleek de 27-jarige bijrijder in het bezit te zijn van flink wat briefgeld, in totaal bijna 400 euro. Alles bij elkaar was dit reden om de mannen aan te houden op verdenking van drugs dealen.

Onderbroek
In de auto van het tweetal werd korte tijd later nog een zak met daarin kleine zakjes met gedroogde henneptoppen aangetroffen. Bovendien bleek de 21-jarige verdachte toen hij in het cellencomplex in de cel moest worden gezet en werd gefouilleerd nog 7 zakjes hennep in zijn onderbroek te hebben verstopt. In totaal is bij de mannen zo’n 40 gram hennep aangetroffen. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

Drugssquad
In de gemeente Roosendaal is een integraal team actief, de drugs squad. Dit team doet snelle interventies bij drugsoverlast, denk aan drugshandel op straat of vanuit een woning, of de productie van hard- en/of softdrugs. Het team is geformeerd uit medewerkers van de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Roosendaal en is in het leven geroepen om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.

Advertentie