Foto: Christian Traets

Traditiegetrouw hebben de wintermaanden het hoogste inbraakpercentage. Met de acties ‘Pardon! Mag ik even inbreken?’ en ‘Één dag niet’ wordt aandacht gevraagd voor preventieve maatregelen die inwoners zelf kunnen nemen.

Pardon! Mag ik even inbreken
In de wijk Kroeven en het dorp Wouw wordt in de maanden december t/m februari campagne gevoerd ter voorkoming van woninginbraken. Buurtpreventieteams, gemeente, politie, woningbouwcorporatie AlleeWonen en andere partners voeren gezamenlijk diverse acties uit. Doel van de campagne met de naam ‘Pardon! Mag ik even inbreken?’ is tweeledig. Enerzijds het terugdringen van het aantal woninginbraken, anderzijds het vergroten van het bewustzijn van inwoners.

Één dag niet
Daarnaast organiseren verschillende buurtpreventieteams uit Roosendaal op woensdag 11 december (11/12/13) activiteiten in het kader van inbraakpreventie tijdens de actie ‘Één dag niet’, onder andere in Kroeven en Wouw maar ook in andere wijken en dorpen. Matrixborden op vaste locaties langs de wegen ondersteunen de actie ‘Één dag niet’ die morgen plaatsvindt, 11 december 2013. ’Informatie over de activiteiten van de buurtpreventieteams tijdens ‘Één dag niet’ staat op: www.buurtpreventieroosendaal.nl

Vergelijken
De keuze voor de wijk Kroeven en het dorp Wouw komt voort uit de inbraakcijfers van 2012. Daarop scoorden deze twee gebieden relatief hoog. Mocht de campagne succesvol zijn, dan wordt deze onveranderd ook in andere delen van de gemeente ingevoerd.

Burgemeester Jacques Niederer: “Buurtpreventieteams, gemeente, politie, AlleeWonen en andere partners vragen gezamenlijk aandacht voor preventiemaatregelen die bewoners zelf kunt nemen om de kans op een woninginbraak te minimaliseren. Vooral tijdens deze donkere dagen rond de feestdagen is het inbrekersgilde extra actief. Beide initiatieven passen goed in deze aanpak.”

Advertentie