Foto: Christian Traets

De politie heeft zondagmorgen vroeg dankbaar gebruik gemaakt van de camera’s, die in het centrum van Roosendaal staan opgesteld.

Rond 2.15 uur zag de politie dat twee mannen uit een fietsenrek bij het station een damesfiets pakten en deze op de grond gooide. De mannen liepen hierna weg richting de Spoorstraat. Bikers reden die kant op en troffen beide mannen aan. Ze werden naar het politiebureau meegenomen, ook omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen. Het ging om twee inwoners (39 en 44 jaar) uit Roosendaal. Bij controle bleek dat de fiets op enkele plaatsen beschadigd was, maar het was onduidelijk of dat door deze domme actie was gebeurd. Op het politiebureau werd een verklaring van hen opgenomen. De 44-jarige man kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Rond 3.30 uur verlieten de mannen het politiebureau.

Proces-verbaal
Rond 5.30 uur zag een agent dat een vrouw in een auto stapte, terwijl ze onvast ter been was en een joint rookte. Dezelfde vrouw was eerder deze morgen al door agenten aangesproken en verteld dat ze niet meer mocht rijden. Ze beloofde een taxi te nemen. Helaas ging ze even later toch met de auto rijden. De vrouw werd mee naar het politiebureau genomen. Van haar werd een ademanalyse afgenomen, het resultaat was 625 ug/l. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Stoeprand
Rond 05.30 uur zag de politie dat op de Domineestraat een dronken man in een auto stapte. Agenten ging snel naar deze locatie toe. De auto stond nog stil en de man zat achter het stuur. De politie verbood hem verder te rijden. Hij zei dat hij verder zou gaan wandelen.

Rond 5.50 uur ging de man toch rijden. Agenten zagen dat de auto rechtsaf de Kloosterstraat inging. Nadat de auto de Burgemeester Prinsensingel inreed, botste deze tegen een stoeprand, waardoor het rechtervoorwiel afbrak. De 26-jarige man uit Roosendaal werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de Roosendaler al bijna een jaar was verlopen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Advertentie