Dode aangetroffen aan Turfvaartsestraat in Roosendaal
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Met de aanhouding van twee verdachten hoopt de Belgische politie een misdrijf te hebben opgelost.

Het onderzoek startte woensdag 14 juni 2017 aan de Turfvaartsestraat in Roosendaal en werd uiteindelijk aan de Belgische politie overgedragen. Er was veel aandacht voor de zaak onder andere in verschillende opsporingsprogramma’s. Uiteindelijk werd de identiteit van het slachtoffer vastgesteld en kon de Belgische collega’s verder met het onderzoek.

Hieronder het persbericht uitgegeven door de Belgische politie:

“Op 14.06.2017 werd omstreeks 08.30u in het Nederlandse Roosendaal het levenloze lichaam aangetroffen van een onbekende man. De man werd in het verlengde van de Turfvaartsestraat door een getuige aangetroffen verholen onder een zeil. Dankzij een intensief & doorgedreven onderzoek, dat initieel aangevat werd door de Nederlandse politie doch later overgenomen door de Antwerpse federale gerechtelijke politie, kon de man geïdentificeerd worden als de 62-jarige Frank Serruys uit Antwerpen. Uit de autopsiebevindingen van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) valt af te leiden dat het slachtoffer vermoedelijk de dag vóór zijn ontdekking, door wurging om het leven kwam. Op het lichaam van Serruys werden eveneens nog andere sporen van geweld aangetroffen.

Als gevolg van het verdere onderzoek konden maandagochtend (17/07), na uitvoering van 2 huiszoekingen, 2 verdachten worden gearresteerd. Deze verdachten, hetzij een 36-jarige vrouw uit Essen en haar 34-jarige vriend uit Lokeren, werden eveneens maandag nog door de Antwerpse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. De verdachten situeren zich binnen de amicale kring van het slachtoffer. Het motief is nog onduidelijk en maakt het onderwerp uit van verder onderzoek.

In het belang van het verdere onderzoek kunnen er voorlopig geen verdere details worden gegeven.”

Advertentie