Aan de Doctor van Dregtstraat is vrijdagmiddag (11 oktober 2013) een 83-jarige vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond 15:00 uur werd de Roosendaalse aangesproken door een nog onbekende vrouw, die vertelde dat zij bezig was voor een goed doel. De vrouw had een mapje bij en vroeg of het slachtoffer een handtekening wilde zetten onder een formulier. De niets vermoedende bejaarde vrouw schreef haar naam op, waarbij de dader kans zag om op een sluwe manier een armband en horloge van de pols te stelen. Van de dader is slechts een summier signalement bekend: een vrouw van ca. 30 jaar oud, licht getinte huidskleur, lengte ca. 1,60 cm. Zij sprak met een buitenlands accent.

Waarschwing
De politie waarschuwt met regelmaat voor dieven en oplichters die een babbeltruc gebruiken. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Zij komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Zij zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen zoals in dit geval om mee te doen aan een enquête.

Advertentie