Alcoholcontrole Politie
Foto: Christian Traets

Van vrijdagavond 21.30 uur tot de vroege zaterdagochtend 03.30 uur hebben agenten van het team Verkeer Zeeland-West-Brabant alcoholcontroles gehouden in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Roosendaal
De agenten controleerden tussen 21.30 en 00.00 uur 102 bestuurders op de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal. Zij moesten allemaal een blaastest ondergaan. Een 43-jarige bestuurder uit Roosendaal werd betrapt op het gebruik van overmatig alcohol. Hij blies 720 ug/l en dat betekende dat hij meteen zijn rijbewijs moest inleveren. Een Officier van Justitie bepaalt later of hij het rijbewijs terug krijgt.

Bergen op Zoom
Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom controleerden de agenten tussen 01.00 en 03.30 uur. In totaal moesten 54 bestuurders een blaastest ondergaan. Twee beginnend bestuursters werden betrapt op rijden onder invloed. Een 20-jarige vrouw uit Litouwen blies 315 ug/l en een 27-jarige vrouw uit Tholen blies 180 ug/l. Een beginnend bestuurder mag niet meer blazen dan 88 ug/l, dus beide dames zaten flink over de limiet. Hun rijbewijs werd echter nog niet ingevorderd, daarvoor was het alcoholgehalte in hun ademtest nog niet hoog genoeg.

Advertentie