Man schiet in de lucht omdat jongens met gelblaster op voorbijgangers vuren
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – De politie heeft dinsdagavond een 30-jarige man uit Zundert aangehouden, omdat hij met een vuurwapen in de lucht had geschoten. Dat gebeurde rond 22.30 uur op de Mgr. Hopmansstraat in Roosendaal.

De politie ontving dinsdagavond een melding dat in de Doctor Schaepmanlaan twee jongens met een gel blaster op voorbijgangers schoten. Een andere omstander reageerde hier vermoedelijk op door met een echt vuurwapen in de lucht te schieten. De politie vond een huls en arresteerde de 30-jarige man. Het vuurwapen is niet teruggevonden.

De voorbijgangers die door de jongens met gelballetjes werden beschoten, deden dinsdagavond geen aangifte. De twee nepwapens van de jongens zijn wel direct in beslag genomen voor vernietiging.

Het hebben van een gelblaster is niet verboden, maar schieten op voorbijgangers wel, meldt de politie. Behalve dat het een brandende en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen worden geraakt. Ook kan de gelblaster worden aangezien voor een echt wapen, wat meldingen oplevert waar agenten mogelijk met getrokken dienstwapen op afgaan.

Advertentie
Vorig artikelAutomobilist onder invloed botst tegen boom in Nispen
Volgend artikelAuto op zijn kant bij ongeval in Rucphen