Politie
Foto: Christian Traets

Vrijdagmiddag is een 25–jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden wegens mishandeling van een beveiliger van de NS. Hij is onder invloed van alcohol en drugs.

Onder invloed drank en drugs
Nadat de verdachte samen met een kompaan omstreeks 16.20 uur uit de trein is gezet, worden beiden opgevangen door twee beveiligers van de NS. De mannen zijn dronken en hebben zitten blowen in de trein. Op het perron lopen de mannen zwalkend met de beveiligers mee. Intussen gedragen zij zich hinderlijk richting andere treinreizigers.

Licht gewond
Op een gegeven moment stappen zij in een andere gereedstaande trein. Omdat de conducteur aangeeft dat hij deze gasten niet in zijn trein wil hebben, halen de beveiligers hen weer uit de trein. De verdachte is het hiermee niet eens en trapt één van de beveiligers tegen de benen, duwt hem tegen de bankjes en schopt nogmaals tegen diens schenen. Het slachtoffer heeft hierdoor blauwe plekken en schaafwonden opgelopen. De verdachte is vervolgens overgedragen aan de politie. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda. Hij zit nog vast.

Advertentie